top of page

1. Hoe is het opgehaald bedrag van 1.000.000 Euro besteed ? Er zijn in totaal 222 wooncontainers aangekocht en geplaatst. Er is ook een centrale recreatiegedeelte met speeltuinen, bibliotheek en ontspanningsruimte voor kinderen gebouwd Zoals beloofd is elke opgehaalde Euro gebruikt voor de slachtoffers van de aardbeving !

2. Waarom is de campagne beëindigd na 222 wooncontainers? De intentie was toch 300 containers oftewel 1.200.000 Euro ? Met deze campagne wilden we inderdaad zoveel mogelijk geld ophalen om huisvesting te bieden in Kirikhan aan minstens 1000 slachtoffers.   Met de bouw van ‘Klein Gent’ overschrijden we die cijfer van 1000 en met het bedrag van 1.000.000 Euro dat we hebben opgehaald zijn we zeer tevreden ! In overleg met onze lokale partner Tuzla belediyesi en de Turkse nationale crisiscoördinator AFAD hebben we daarom samen met Helping Hands Belgium beslist om de huisvestingscampagne te beëindigen.

3. Is er nog nood aan wooncontainers in Kirikhan ? Er is momenteel geen nood aan extra wooncontainers in Kirikhan.  Verklaring hiervoor is volgende: onze solidariteitsactie was niet de enige inspanning om de lokale noden te ledigen. De Turkse overheid, de gemeenten uit het westen van Turkije waaronder Tuzla en andere humanitaire organisaties stonden ook niet stil.  Het besef was groot dat de slachtoffers dringend moesten gehuisvest worden. Ondertussen is de situatie in Kirikhan veranderd.  Er zijn voldoende wooncontainers geplaatst om aan de lokale vraag te voldoen. Er is dus geen nood meer aan bijkomende containers in de omgeving van ‘Klein Gent’.  In de rest van het aardbevingsgebied daarentegen wel ! Op uitdrukkelijke vraag van de crisiscoördinatie hebben we zelfs 20 wooncontainers geplaatst in Maras en 20 in Hassa.

4. Wij hebben geld opgehaald, maar nog niet kunnen storten. Wat doen wij met dat bedrag ? De campagne ‘Klein Gent: het warmste dorp’ is weliswaar gestopt, maar de noden in het aardbevingsgebied blijven hoog. Helping Hands Belgium blijft ook actief in de regio. Alle donaties zijn welkom op de rekeningsnummer van Helping Hands Belgium met vermelding aardbeving.

5. Hoe ziet ‘Klein Gent’ er nu uit ? Alle wooncontainers zijn ondertussen bewoond. Eind september 2023 zal een team van Burgerplicht met een filmploeg terplaatse gaan en opnames maken. De beelden zullen op de Facebookpagina  ‘Klein Gent: het warmste dorp’ te bezichtigen zijn. Voor de sponsors voorzien we een receptie op 12/10/2023 om 20u in het STAM museum in Gent.

6. Wat na de solidariteitsactie ‘Klein Gent: het warmste dorp’ ? Als Burgerplicht blijven we aandacht hebben voor ‘Klein Gent’. We volgen de gehuisveste families verder op en zullen mee instaan voor de onderhoud van de woningen.

7. Ik ben sponsor en heb nog geen sponsoringsattest ontvangen. Wat moet ik doen? Gelieve contact op te nemen met Helping Hands Belgium via volgende mailadressen: fatihtopdemir1@hotmail.com of info@helpinghandsbelgium.com

bottom of page